fbpx
  • VAŠ SVET LEPOTE
TELEFON
041 / 500 - 672
DELOVNI ČAS
PO DOGOVORU
NAROČITE SE

Trajno odstranjevanje dlacic

Trajno odstranjevanje dlačic z IPL + RF laserjem

Prvi pogoj, da lahko začnete z laserskim odstranjevanjem dlak, je da morate biti zdravi. To sicer ne pomeni, da ne smete na laser, če malo smrkate, kar pa ne velja za vse tiste, ki so/ste ravno preboleli težje bolezni ali operacije. Zdravje moram postaviti na prvo mesto, zato laser v tem primeru odpade. Enako velja tudi za nosečnice in doječe mamice. Postopka se tudi ne izvaja na mestih, kjer imate kovinske vsadke ali nezaceljene rane ter če vam je zdravnik predpisal zdravila, ki reagirajo na svetlobo.

Trajno odstranjevanje dlačic z IPL + RF laserjem je povsem neboleč, v celoti varen in kar je daleč najlepše, postopek, ki prinaša trajne rezultate. Tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije teh žarkov trajno uničimo celotno strukturo posamezne dlake. Pri tem je ključnega pomena to, da so uničene tudi tiste celice, iz katerih rastejo dlake.

Glavni prednosti IPL + RF odstranjevanja dlačic pa sta, da ne poškoduje povrhnjice ter izredno zadovoljstvo strank. Celice melanina ter lasni mešički absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička ter ga selektivno uniči. Pri tem pa se tkivo v neposredni bližini ne poškoduje. Tretma epilacije pozitivno vpliva na samo kožno tkivo, saj vzpodbuja kolagen, ki je glavno tkivno vezivo v koži. Koža je po tretmajih mehkejša, bolj gladka in ima lepši ten. Radiofrekvenca je dodaten vir energije, ki omogoča bistveno boljše rezultate z manj tveganja.

Kako poteka postopek?

Pred tretmajem se s stranko najprej pogovorimo o njenih željah in pričakovanjih, ji razložimo postopek ter preverimo njeno zdravstveno stanje, da izključimo morebitne kontraindikacije.  Terapije NE izjavamo, v kolikor boste izpostavljeni naravnim ali umetnim sončnim vplivom tri tedne pred ali po tretmaju. Za doseganje idelanega učinka je potrebnih 5 – 8 tretmajev, včasih tudi več. Celoten proces je odvisen od učinka posameznega tretmaja ter strankinih pričakovanj.

 Trajno ne pomeni doživljenjsko!

V teoriji res velja, da ko enkrat uničimo lasni mešiček, iz njega ne bo nikoli več zrasla dlaka. Praksa pa je pokazala, da lahko nekatere celice v koži in hormoni obnovijo uničen lasni mešiček. Poleg tega se zgodi, da se celice v mešičku izmuznejo laserju in preživijo. To pa daje ustrezne pogoje, da se s časom, tudi po najbolj uspešnih tretmajih, mešički obnovijo in dlake po nekaj letih ponovno zrastejo. Po naših izkušnjah dlake ponovno zrastejo nekje po 3-5 letih.

Koliko tretmajev potrebujem?

 V povprečju stranke opravijo med 5 in 8 tretmaji. Najpomembnejši razlog za ponovitve je cikel rasti dlak. Za uspešno uničen dlačni mešiček, moramo dlako obsvetiti takrat, ko je v aktivni fazi rasti. V povprečju je največ ena tretjina dlak v danem trenutku v fazi aktivne rasti, kar pomeni, da bi po najboljšem možnem scenariju morali opraviti 4 obiske, žal pa so tu še drugi dejavniki, ki vplivajo na število obiskov: hormoni, metabolizem, gostota poraščenosti, spol, starost…

Pred tretmajem je dlake potrebno pobriti, tako da dolžina dlak na tretmaju ne bo presegala 1 milimeter dolžine. Enako velja med tretmaji. Po tretmaju lahko koža rahlo pordi, vendar rdečica izgine v nekaj dneh. Prvih 24 ur po tretmaju na kožo na kože ne nanašajte kozmetičnih sredstev, teden dni se izogibajte bazenov in savne, tri tedne pa soncu in solarijev.

Opozorila in navodila:

Pred tretmajem: 1 dan pred tretmajem si obrijte z britvico predel, katerega bodo izvajali z IPL+RF laserjem. Nekje 20 dni pred prvo obravnavo se ne izpostavljajte soncu in UV žarkom. Ne uporabljajte samoporjavitvenih izdelkov. Ne odstranjujte dlak z voskom ali s pinceto. Ne barvajte in ne belite dlak. Ne uporabljajte fotosenzitivnih zdravil.

Trajanje: 15 min na predel
Cena: 30 eur na predel

This month special offer