PEDIKURA
PEDIKURA

Večina ljudi se ne zaveda, kako pomembna so stopala. Stopala so odraz naše urejenosti, kažejo zdravstveno stanje posameznika in njegovo skrb, ki jo nameni stopalom.

Noge in nohti pogosto zahtevajo posebno nego, ki prepričuje okužbe, neprijetne vonjave in poškodbe mehkih tkiv.

klasična pedikura

Poskrbimo za lepa stopala in nohte. Noge namočimo v sproščujočo kopel, glede na potrebe in stanje stopal odstranimo trdo kožo iz stopal, oblikujemo nohte in obnohtno kožico. Za konec vam po želji tudi nohte nalakiramo z klasičnim ali permanentnim lakom.

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura se smatra kadar se poleg klasične pedikure rešuje in zdravi probleme kot so: vraščene nohte, kurja očesa in otiščance.

Nohtna protetika

Nohtna protetika je postopek, kjer namestimo umeten noht na nožnih prstih. Protetika se izdeluje pri izgubi nohta, neuspelih operacijah vraščenih nohtov ali kozmetične namene za popravljanje oblike.

Sanacija glivic

Pri sanaciji prizadeti del nohta odrežemo in zbrusimo, okuženi del v čim večji možni meri odstranimo in očistimo nohtne kanale. S tem noht odpremo in pripravimo na sanacijo z lokalnim antimikotikom, ki si ga doma vsakodnevno nanašate. Izdelke za nego vam svetujemo v salonu.

sanacija kurjega očesa, otiščanca ali vraščenega nohta

če imate kakšen problem na stopalih, vendar pedikure ne želite.

SANACIJA VRAŠČENEGA NOHTA

Vzroki so največkrat nepravilno pristriženi nohti, poškodba, preozki čevlji, uživanje nekaterih zdravil. Pri vraščanju nohtov se robovi nohta vraščajo v kožno gubo na nohtu in povzročijo pritisk nanjo.

Najprej se občuti rahlo bolečino in predel postane rahlo rdeč in nabrekel, če se stopnjuje pritisk, lahko pride do hujšega vnetja in gnojnega izcedka, ki že zelo boli. Pri hujših oblikah pride do povečanja gnojnega izcedka, v obnohtju pa se pojavi povečano vneto tkivo.

Namestitev sponke pri vraščenih nohtih

Vraščene nohte rešujemo tako, da dobro očistimo obnohtne kanale. Kadar je težava dolgotrajna in se večkrat ponavlja so super rešitev medicinske sponke.

Sponka korigira zvite, deformirane in vraščene nohte nohte na nogah. Je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov. Namestitev poteka prilagojeno posamezniku, saj glede na stanje nohta izberemo ustrezno velikost žične sponke.